PARA-RIDNING

PARA-RIDNING

Ridning för ryttare med funktionsvariationer

Individanpassning


Vi erbjuder ridning för personer med individuella behov. Vi har flera olika hästar som passar olika storlekar på ryttare. Ridningen hos oss kan se ut på olika sätt. Vi erbjuder enskild ridning i kortare eller längre pass med individuella upplägg efter ryttarens egna behov. Vi har även para-grupper, mindre grupper, för lite mer självständiga ryttare.


Vi kan ta emot ryttare med eller utan tidigare vana och kunskap.

Hjälpmedel


På anläggningen finns olika typer av hjälpmedel. Här finns personlyft, ramp och pallar för uppsittning.


Till flera av våra ryttare använder vi oss av barbackapaddar med handtag, istället för sadlar. Detta för den gynnsamma effekten av värmen från hästen samt att rörelserna från hästens kropp lättare kommer igenom till ryttaren vilket är fördelaktigt, inte minst ur ett rehabperspektiv.


Efter ryttarens behov använder vi också ögel-tyglar och olika varianter av paddar för att kompensera jämnviktsförhållanden.

Tillgänglighet


Smedstad ridsportcenter är tillgänglighetsanpassat på många sätt. Utanför entrén finns en parkeringsplats för dig med parkeringstillstång för rörelsehindrade. På hela anläggningen finns dörrautomatik och till varje våningsplan finns hissar.


Här finns flera stora toaletter med anpassat utrymme. Smedstad ridsportcenter är i stort sett tröskelfritt samt att stallgångarna är breda, vilket underlättar för dig som använder rullator eller sitter i rullstol. 


Vi har speciella regler för Dig som sitter i rullstol för att ytterligare höja säkerheten runt dig och personer runt om.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera