Superhjältarna

~Ponnygrupp för barn med funktionsnedsättning~

Superhjältarna har startat men du kan fortfarande hoppa på,

det finns några platser kvar! Vill du prova på några gånger? Inga problem!


Nu lanserar vi en ny paragrupp för barn från 6 år där barnen har någon form av

funktionsnedsättning. I vår nya grupp ”Superhjältarna” fokuserar vi på att umgås med hästar,

vistas i stallmiljö och att rida.


Gruppen har som mål att eleverna och deras medhjälpare ska ha roligt, att alla deltar på sina egna villkor efter bästa förmåga samt att alla ska känna gemenskap och tillhörighet.


Vi kommer tillsammans att träna kropp, knopp och samarbete genom olika övningar tillsammans med hästarna både från marken och uppifrån hästryggen.


Träningen sker i mindre grupp med erfarna ledare. Genom stöttning från Victoriafonden har vi möjlighet till en ridlärare och en extra ridlärarassistent.


Alla deltagare behöver ha med sig minst en medhjälpare och eventuellt fler om funktionsnedsättningen kräver. Medhjälparna behöver ej vara vana vid hästar men ska vara med och assistera eleven och hästen under hela passet och villiga att lära sig. Läs gärna vårt informationsblad ”Handledning för medhjälpare”.


Gruppen har följer ordinarie lektionsschema och startar igen v. 32 och ligger tisdagar 16.00. Undervisningen pågår 30 minuter plus eventuellt iordningställande av hästarna före och efter passet.


Priset följer gruppen Hästlekis, du kan se prisplan här. Utöver det tillkommer medlemsavgift i Linköpings Fältrittklubb på 330:-/ år.


Anmälan och frågor görs till info@hsoab.se eller 013-390 02 70


Välkommen!

SUPERHJÄLTARNA


KONTAKT PARA-RIDNING

MAJA JOHANSSON

Mail: maja.johansson@hsoab.se

Telefon: 013-390 02 78