Ridskola

VÅR VÄRDEGRUND

Ridsportens gemensamma värdegrund vilar på ansvar, respekt, engagemang och glädje. Tillsammans arbetar vi för en ridsportanda som är vårt gemensamma förhållningssätt gentemothästar och människor. Vi är bäst tillsammans!


Smedstad Ridskola


Smedstad ridskola har som mål att utveckla dig som ryttare utifrån de förutsättningar och ambitioner du har. Hos oss erbjuds ridverksamhet för barn, unga och vuxna på olika nivåer. Från nybörjare till avancerad nivå.


På anläggningen erbjuds även anpassad ridverksamhet utifrån erfarenhet och speciella behov.


Specialgrupper finns för de som önskar utveckla sin ridning inom någon disciplin. Du kan vara med i antingen hoppgrupp eller dressyrgrupp.


Våra ridlärare är välutbildade och engagerade. Här finns drygt 50 välskolade hästar och ponnyer.

Vill du börja rida hos oss?


Tveka inte att göra en intresseanmälan redan nu!

Lektioner på Smedstad Ridskola

På lektionerna tränas dressyr, markarbete och hoppning. Vi rider också ut på tur i det vackra eklandskapet då och då.  Och ibland är det kadrilj, working equitation eller annat spännande på schemat.


Lektionerna varar normalt 60 minuter och 20 eller 30 minuter för de allra yngsta. Antal lektioner per termin varierar beroende på riddag i veckan och om det är höst- eller vårtermin. Terminerna startar i augusti (HT) respektive januari (VT).

Teorilektioner

En gång per termin har vi teorivecka. Den veckan ersätts alla ordinarie ridlektioner av teoriundervisning. Teoriveckan innehåller lektioner som passar alla åldrar och nivåer på ryttare. Det kan vara att bygga käpphäst, gör ryktpåsar, föreläsningar, lära sig klippa hästar, löshoppning, clinics med lärarna, yoga för ryttare mm mm. Utöver det har vi en teorilektion i den egna ridgruppen. Det kan vara fler beroende på vilken nivå man rider på.

Teorilektion på Smedstad Ridskola i Linköping. Hästklippning.

Säkerhet i stallet

Bra trivsel för alla och hög säkerhet är viktigt för oss, därför finns ett antal punkter att följa för alla som vistas i vårt stall. För trygghetens, säkerhetens och trivselns skull har vi också stallvärdar som hjälper elever och föräldrar inför och efter deras lektioner.


Här finns information om vad som gäller inför en ridlektion på Smedstad Ridsportcenter »


Gör en intresseanmälan

Anmälan till ridskolan sker via Hippocrates. OBS! Myndig person måste registrera sig på kontot.

Här hittar du information om ridskoleprogrammet horsemanager och om hur anmälan går till »


Priser

Priser för våra olika lektioner »

Smedstad Ridsportcenter


Ridsportallén 5,  585 97 Linköping


013-390 02 78


Haga Stall & Omsorg AB