Ny elev


Innan du påbörjar dessa steg är det bra att läsa vårat Välkomstbrev:


Vi har stallvärdar som hjälper elever och föräldrar inför och efter deras lektioner.


1.


SKAPA ETT KONTO PÅ HIPPOCRATES


På ditt användarkonto kan du:  • se kommande lektioner
  • avboka lektioner
  • boka igenridningar
  • få en översikt av dina fakturor
  • se ridskolans kommande aktiviteterDet är viktigt att boka av din ridlektion om du inte kan komma!


Ridskolans kod är: hso


OBS! Myndig person måste registrera sig på kontot.


4.


HYR SKÅP


För den som vill klä om på anläggningen finns omklädningsrum och duschar tillgängliga.


Det finns även skåp till uthyrning för de som vill förvara ridkläder och dylikt på anläggningen. Skåpen hyrs ut och betalas per termin. För skåpen krävs eget hänglås. Då efterfrågan på skåp är stor så har vi återanvänt ett antal skåp och ställt in i ett större förråd. Skåpstyperna som finns är följande:  • Stort skåp ca 1,8 m höjd och 0,5 m bredd, 540 kr/termin
  • Stort smalt skåp, ca 1,8 m höjd och 0,3 m i bredd, 437 kr/termin
  • Mellanskåp, ca 1 m högt och 0,4 m brett, 385 kr/termin
  • Små skåp, 166 kr/termin
  • Lådor 437 kr/terminFör att anmäla intresse för ett skåp så maila till info@hsoab.se och meddela vilken typ av skåp du är intresserad av. Då intresset är stort så gäller max 1 skåp per ridande elev. Skåpen faktureras via Hippocrates.


2.


STÄLL DIG I KÖ PÅ AKTUELL NIVÅ 

Genom ditt konto i Hippocrates kan du ställa dig i kö till ridskolan

5.


HJÄLM


Hjälmar finns att låna för den som inte har egen ännu. De finns i lådor i den öppna ytan vid spolspiltorna.


Vi kan tyvärr inte garantera status eller passform på lånehjälmarna, därför rekommenderar vi våra elever att så fort som möjligt skaffar en egen hjälm då den är personlig skyddsutrustning. Var rädd om din hjälm och byt ut den om du ramlar av och slår i huvudet eller tappar den i t ex stengolv.3.


LÄS VÅRA STALLREGLER


För att ha en hög säkerhet och bra miljö för alla som kommer till oss finns några regler att följa. Vi har också en utbildningshandbok som är ett bra komplement till reglerna. I boken kan man läsa och se bilder på hur saker skall göras samt förklaring till varför. Det finns även instruktioner om frisering, persedelvård m.m. Utbildningshandboken hittar du i "slussen". 


6.


HITTA HOS OSS


För att hitta till Smedstad kan du läsa här.


När du kommer till Smedstad hittar du huvudentrén (gul dörr) vid statyn med den gröna enhörningen.


Stallet finns till vänster innanför entrén.


Till höger innanför entrén finns toaletter, omklädningsrum samt trappan upp till caféet och läktaren.


I slussen som leder ut till stallet finns en informationstavla där bland annat dagens hästlista finns. 


Du som vistas i flera olika stall ber vi vara noga med att byta kläder och rengöra utrustning innan du kommer till Smedstad, för att undvika smittor till våra hästar.


7.


INFÖR LEKTION


Inför lektionen kommer ridlärarna att tilldela eleverna varsin häst och från ca kl. 14 varje dag kan du se hästlistan här på hemsidan eller i Horse Manager med vilken häst du har fått.


Du bör vara på plats i stallet minst 30 minuter innan lektionen börjar för att hinna göra iordning din häst. 5 minuter innan lektionsstart går man ut och ställer upp i den ridhusgång som leder till det ridhus lektionen ska vara i.


På hästarnas namnskylt på respektive box kan du läsa var hästens utrustning finns. Och om det är något speciellt med din häst som du bör veta. Siffran framför hästens namn talar om vilket nummer det ska vara på sadel, träns och borstpåse. Textfärgen på skylten talar om i vilken sadelkammare du hittar sakerna, blåa, gröna eller röda sadelkammaren.


Vi har inget upprop utan man gör i ordning sin häst och ställer upp utanför ridhuset. Om hästen går lektionen innan väntar du in den utanför det ridhus där den befinner sig i och tar över när föregående ryttare är klar.


Ridlärarna öppnar dörren för att släppa ut dem som avslutat sin lektion och släpper in dem som ska börja sin lektion.


På dagens hästlista står det vilket ridhus man skall gå till. Lilla ridhuset ligger på höger sida när man kommer ut ur stallet och det stora ligger på vänster sida.