Ridskola

Smedstad ridskola har som mål att utveckla dig som ryttare utifrån de förutsättningar och ambitioner du har. Hos oss erbjuds ridverksamhet för barn, unga och vuxna på olika nivåer. Från nybörjare till avancerad nivå.


På anläggningen erbjuds även anpassad ridverksamhet för dig med speciella behov.
Till exempel finns lift och ramp för dig som behöver.


Specialgrupper finns för de som önskar utveckla sin ridning inom någon disciplin. Du kan vara med i antingen hoppgrupp eller dressyrgrupp.


Våra ridlärare är välutbildade och engagerade. Här finns drygt 50 välskolade hästar och ponnyer.


Ridlektioner på Smedstad

På lektionerna tränas dressyr, markarbete och hoppning. Vi rider också ut i det vackra eklandskapet då och då och ibland är det kadrilj, working equitation eller annat spännande på schemat.


Lektionerna varar normalt 30-60 minuter beroende på nivå. Antal lektioner per termin varierar beroende på riddag i veckan och om det är höst- eller vårtermin. Terminerna startar i augusti (HT) respektive januari (VT).


För att lättare veta vilken nivå du ska rida i finns en utbildningsplan här.

Teorilektioner

En gång per termin har vi teorivecka. Den veckan ersätts alla ordinarie ridlektioner av teoriundervisning. Teoriveckan innehåller lektioner som passar alla åldrar och nivåer på ryttare. Det kan vara att bygga käpphäst, gör ryktpåsar, föreläsningar, lära sig klippa hästar, löshoppning, clinics med ridlärarna, yoga för ryttare etc. Utöver det har vi minst en teorilektion i den egna ridgruppen. Det kan vara fler beroende på vilken nivå man rider på.

Säkerhet i stallet

Bra trivsel för alla och hög säkerhet är viktigt för oss, därför finns ett antal regl att följa för alla som vistas i vårt stall. För trygghetens, säkerhetens och trivselns skull har vi också stallvärdar som hjälper elever och föräldrar inför och efter deras lektioner.


Här finns information om vad som gäller inför en ridlektion på Smedstad Ridsportcenter.


Priser

Priser för våra olika lektioner 

Ridläger sommaren 2021!


Varmt välkommen på sommarens ridläger på Smedstad Ridsportcenter. Här kan du läsa mer om våra olika läger.
Det är även viktigt att du läser igenom våra anmälningsvillkor!

Sommarens ridläger släpps i Hippocrates måndag 8/3 klockan 08:00 för ridande elever.

Är du inte elev på ridskolan men vill delta på våra läger släpps resterande platser måndag 15/3! Välkommen

Vill du börja rida hos oss?


Tveka inte att göra en intresseanmälan redan nu!


Vår värdegrund

Ridsportens gemensamma värdegrund vilar på ansvar, respekt, engagemang och glädje. Tillsammans arbetar vi för en ridsportanda som är vårt gemensamma förhållningssätt gentemot hästar och människor. Vi är bäst tillsammans!